Miljøvenlig virksomhed

Økologisk hudpleje

Blåbjerg Klitplantage

Lokalt sæbeværksted

Du får hurtig levering

Og den bedste service

URT Salve – Kakaosmør & Bivoks

Skadet hud

Viser alle 8 resultater

Din hud udsættes dagligt for påvirkninger, som kan skade dig hud. Genkender du disse på måder at ødelægge din hud?

Her er 12 ting, som du ikke skal gøre, hvis du vil bevare din hud sund og smuk

Overeksponering af sol
Der var en tid, hvor folk troede man skulle smøre kroppen konstant i diverse olier, og derefter tilbringe hele dagen i solen.
Solen kan gøre alvorlige skader på huden, og solen har virkning på de celler, der fornyer huden. Når disse celler bliver skadet uopretteligt ældes huden hurtigere.

Sjusker med solcremen
Solcreme kan ikke afskærme dig for solskader, og mange bruger ikke solcreme hver anden time, som dermatologer anbefaler.
Hvis du er udenfor i solen bør du anvende solcreme, og ikke opholde dig i længere tid i solen. Du bør søge skygge i middagstimerne, hvor solen er værst.

Brug af solarier
Solarier giver dig en koncentreret byge af ultraviolet A og ultraviolet B lys. Disse stråler UV stræler forårsager huden ældes hurtigere, og tredobler din risiko for hudkræft.
Vil du se ældre ud hurtigere og øge dine chancer for hudkræft?

Røg
Du kender helt sikkert de sundhedsmæssige risikofaktorer ved rygning herunder lungekræft, emfysem, hjertesygdomme og slagtilfælde.Vidste du, at rygning også kan føre til rynker?
Flere undersøgelser viser i hvor høj grad rygning ældes huden. Rygning gør mange af de ting, som solen gør ved huden – det er bare inde i kroppen i stedet for udenfor. Rygning gør huden svag, træt og sløv.
Rygning gør din hud gul, forstyrre hudens blodforsyning og forsinker sårhelingen. Hvis du kommer til skade med din hud, vil den ikke heles lige så godt, hvis du er ryger.

Forkert rens
En stor fejl mange begår er, at du bruger den forkerte sæbe til at vaske ansigtet. Mange bruger den samme sæbe til ansigtet, som de bruger til kroppen. Det er vigtigt at bruge en mild sæbe især, hvis du har følsom hud.
Hvis du er tilbøjelig til at få acne, så er det vigtigt, at du bruger en olie fri sæbe. Har du også tør hud, anbefales det at bruge en god lotion, da denne vil give din hud fugt og næring.

Huden skrubbes
Det er en rigtig god idé at vaske dit ansigt, men du må ikke skrubbe. At skrubbe ansigtet kan være til irritation for huden.
Folk der lider af acne, vil ofte være tilbøjelig til at skrubbe huden. Det kan faktisk foreværre din akne. Vask din hud blidt med cirkulære bevægelser.

Klemme bumser eller acne
Det er vigtigt, at du ikke klemmer dine bumser eller akne. Klemmer du dine bumser og akne, vil du forværre problemerne, og det kan føre til varig ardannelse.
Lider du af bumser og acne bør du i stedet bruge krokodilleolie i behandlingen. Krokodilleolie er bakteriedræbende, og vil bekæmpe dine bumser og acne effektivt.

Stress
Stress påvirker din hud, og stress kan gøre mange hudsygdomme værre.
Stress kan forårsage opblussen af psoriasis, eksem og acne. Det kan også sænke huden evne til at holde skadelige irritationer og infektioner ude.
Folk der lider af stress vil ofte have mindre overskud til at pleje huden ordentlig.

Du overdriver
At se ung ud kan have en pris, især hvis det sker med en kemisk peeling.

Du spiser for meget
Når du spiser meget vil du tage på i vægt. Taber du dig efterfølgende, vil du stå tilbage med en slasket og slap hud.
Det kan være utroligt svært at stramme din hud op igen.

For lidt søvn
Din hud fornyer sig mens du sover. Mangel på søvn bevirker dit ansigt ser kedelig og sløv ud, og kan overdrive forekomsten af mørke rander.

Ignorerer advarsler
Tjek din hud fra top til tå en gang i måneden. Led efter ændringer i størrelse, form, og farve af modermærker eller ny modermærker.
Hvis du får øje på noget, eller har nogen i familien en historie med hudkræft, så spørg din læge efter en undersøgelse.